Wahlström & Widstrand

En översättarprestation medger att den bok som egentligen inte skulle ges ut förrän i början av 2010 släpps redan idag! Det är Karin Löfdahl som har suttit uppe på nätterna för att vi snabbt skall kunna ge oss hän i hennes språkligt finkänsliga översättning av Atemschaukel, Herta Mullers senaste bok. På svenska heter boken Andningsgunga och ges ut på Wahlström & Widstrands Förlag, Stockholm.

SvD har på sin webbsida ett smakprov av översättningen!

c JANET SVENSSON

Annons
Detta inlägg publicerades i Litteratur och Skrivande och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Wahlström & Widstrand

  1. Ulla-Britt einar skriver:

    Tack Janet för att du ger mig en ny författare att läsa även om jag kan känna en rädsla för att befatta mig med Herta Mullers skrifter. Man slungas tillbaka till barndomen och de rädslor som fanns. Och de oförklarliga händelsernas tid, händelser som man bara levde i och inte kunde ifrågasätta. Men du ifrågasätter krig, vargjakt och allehanda förkomster i livet. Att du har en sån kraft och blick imponerar på mig som knappt orkar bläddra genom morgontidningen. Samt slötitta på Aktuellt.

  2. almablogg skriver:

    Hej Ulla-Britt, ja, Herta Muller är en speciell författarbegåvning, dels på grund av hennes egenartade mångdimensionella språk, dels eftersom allt hon skriver om har rötter in i hennes eget liv. Den senaste boken, Andningsgunga, har hon skrivit utifrån samtal med poeten Pastior som befunnit sig i samma arbetsläger som Hertas mamma. Om du har möjlighet så försök gärna att se den dokumentärfilm om henne, vilken visats på TV2, se blogg 2009-12-10, då får du en intressant konkret uppfattning om hennes barndomstrakt.
    Hälsningar
    Janet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s