Brott mot EU-regler?

Brott mot EU-regler? Flera svenska organisationer har varit i kontakt med EU-kommissionen i Brussel för att samtala om den ifrågasatta licensjakten på varg i Sverige. Varg tillhör en hotad djurart och Sverige är ett EU-land som lämpar sig särskilt väl för att låta varg finnas som en levande del av faunan. Detta främst på grund av våra stora skogsarealer. En skyddad vargstam på mellan 600-800 djur innebär att risk för inavel minimeras. Om detta antal för varg i Sverige hade varit en realitet, hade vi sluppit den oetiska debatten om bortskjutning på grund av ohälsa, vilket vid obduktion visat sig vara felaktigt, samt kostnader för inplantering av diskuterade 20 vargar utifrån.
Ett annat hållbart argument för att öka istället för att minska den befintliga stammen är att den är ovanligt liten i jämförelse med andra Europeiska länders vargstammar.

 
Förhoppningsvis kommer Riksdagen att fortsätta med licensjaktsamtalen och då med andra förtecken med tanke på årets starka reaktioner från allmänheten i form av blogginlägg, kommentarer på tidningarnas webbartiklar samt över 700 mejl direkt till Regeringen i protest mot förra årets vargjakt. Det största hoppet ställs till Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden och Svenska Rovdjursföreningen och deras beslut att föra saken vidare till EU-kommissionen.

©JANET SVENSSON

Detta inlägg publicerades i Filosofi och Politik, Miljö och Hälsa och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Brott mot EU-regler?

  1. Anita W skriver:

    Fina bilder! Den här Djarnes har jag aldrig hört talas om
    förut.

    Varm hälsning i kylan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s