Bildterapi och antika mysterier

                                                                                                                                                                 ©JS

Varmt välkommen till en bildterapivecka 26-30 juli,i den Stora Moderns tecken! En del av tiden kommer vi att tillbringa i hennes vilda trädgård: Stenshuvuds Nationalpark som är Sveriges artrikaste Nationalpark med exotiska träd och en rik flora, där finns också Östersjöns oregerliga vågor och en ljus, mjuk sandstrand.

 
Vi börjar dagarna med vandringar i parken som är lummig ända upp till toppen och mäter 37 m över havet! I ryggsäcken bär vi med oss block och pennor samt lunch att äta ute. Senare på dagen fortsätter vi med samtal om de stora gudinnekulturerna, främst utifrån de Eulusinska mysterierna i Grekland med Mor-Dotterrelationen i fokus, men också relationerna till männen: Zeus, fadern, och Hades, underjordens härskare. På Almagården finns möjlighet att måla utifrån upplevelserna i naturen och berättelserna om antikens kvinnoöden. Efteråt betraktar vi målningarna enligt almametodens processanalys med utgångspunkter i C.G. Jungs analytiska psykologi och Martin Bubers religionsfilosofiska tankegångar.

4514041185  4514041199  4514041233  4514041137  4514041253 
   

©JANET SVENSSON
TEXT OCH FOTO

Det här inlägget postades i Antikens historia, Arkitektur och Trädgård, Bildterapi och Psykoterapi, Djur och Natur, Foto, Historia och Mytologi och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s