Morgon på Almagården

Jag sitter med mitt morgon te på trappan bakom häcken som bildats av Wichuraianarosen Hiawatha och läser Ystads Allehanda. Luften är klar och lite kall, inte ett moln syns på himlen, klockan är strax efter sex, jag hör att en fiskebåt är på väg ut. Reser mig upp, ytterligare en är på väg ut genom hamnen. Jag går in och hämtar min lilla Sony Cyber-shot, springer fram till kullerstensmuren som skiljer Almagården från grusvägen och havet. De är redan en bit ute, springer till Kinesiska torget och får ytterligare en bild.

Det är högsommar och dofterna från havet blandas med de fortfarande daggvåta trädgårdsväxterna och rosen Single Red, pimpinellan som var den första rosen som slog ut på Almagården och har blommat så rikligt. Hon börjar fälla sina kronblad för att så småningom utveckla de runda svarta nyponen, en fröjd för ögat även de.

Senare på förmiddagen när jag går en promenad i trädgården, ser jag att Black Moss har slagit ut sin första blomma och invid kullerstensmuren står pimpinellan Stanwell Perpetual redan i blom.
 

 

©JANET SVENSSON
TEXT OCH FOTO

Det här inlägget postades i Arkitektur och Trädgård, Personlig vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s