Peter Pan

Äntligen, telia har skickar ett nytt modem som fungerar.

  
Klockan är strax över tolv och jag sitter på Kinesiska torgets, med grön kalksten lagda, uteplats. Luften vibrerar av hetta och jag njuter av värmen under den gula benvedens svalkande bladverk. Mycket har blommat ut redan, den stora pimpinellabusken Single Red börjar sätta nypon. De blir runda och svarta och oemotståndliga när de väl mognat. I lamöronstriangeln under rosen sitter fortfarande en del lila kronblad kvar mellan det mjukt grågröna. Så landar den några decimeter från min blå glastalrik, där suchinistuvningen trängs med vitlöksmarinerade rödbetor och citronindränkt ruckolasallad. En skimrande slända, en Peter Pan med klart cadmiumröd kropp och silverglänsande såpbubblevingar. Den vrider sitt stora runda huvud som mest verkar bestå av ögon. Runt, runt. Flyger iväg, kommer tillbaka. Försiktigt reser jag mig och ilar in för att hämta kameran. Och där kommer den igen. Man blir uppfylld på ett särskilt vis när man ser ett djur som man aldrig sett tidigare, som man inte visste fanns. Så vacker, så perfekt i sin sirliga form.

Luften runt omkring surrar och hummar av olika flygfän, små vitsvartrandiga flugor, bin, tunga humlor med olika färger på sina svajande bakkroppar som är allt från rostfärgade till beigegula. Fjärilarna har börjat veckla ut sina blomstervingar och flyger som små älvor bland oregano och lavendel. Citronfjäril, kålfjäril, påfågelsöga, blåvinge, gräsfjärilar och mätare. Undrens tid är inte förbi, även om vi är inne i augusti månad.

 
©JANET SVENSSON
TEXT OCH BILD

Det här inlägget postades i Arkitektur och Trädgård, Djur och Natur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Peter Pan

  1. Peter pan 2.. Huh, really? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s