Bildterapi och Rituell dans!

Vi reser till mödrarnas land, till Turkiet, till kustlandskapet söder om Ismir och Efesos, inte långt från den grekiska ön Samos för att dansa och måla med antikens dramer och myter som inspiration. Platsen där vi skall vara är genomsyrad av myt, saga, fornlämningar, druvor, fikon, nektar och honung. Där skall vi knyta an till urkällan inom oss, till bilder och sagor, till livslust.

Det är Janet Svensson, leg. psykoterapeut som leder bildterapin och Irène Stenvatten, rituell danserska och sagoberätterska som leder dansen.

Den rituella dansen är en form av cirkeldans, vi dansar till musik och ger kroppsligt uttryck åt de myter som vi befattar oss med både i dans och måleri. Dansen kombineras med måleri/bildterapi enligt almametoden, se www.bildterapi.com  och ger var och en möjlighet att vara med både fötter och hjärta i det antika dramat såväl som sitt eget personliga nu, komma i kontakt med det egna unika uttrycket av det tema som myten lyfter fram.

Vi kommer att bo i den lilla orten Guzelcamli på Turkiets västkust. Närmaste flygplats är Izmir. Platsen är insvept i historiens vingar och närd av myter. I byns utkant ligger en nationalpark med underbara stränder och solen går ner över ön Samos där lämningarna av Heras stora tempelbyggnader finns.

 Pris 8 400 SEK Detta inkluderar, förutom dans och måleri i 5 dagar, hotellvistelse med halvpension i en vecka (dubbelrum, 6 nätter). Enkelrum går att få för en extra avgift. Anmälningsavgift: 1000:- inbetalas till Ateljé för Bildterapi AB, +giro:747025-5, bg 5334-5690.

Priset inkluderar inte flygresa, utflykter eller övriga transporter. Mejla bildterapi@telia.com för anmälan och ring för information till: Janet Svensson: +46 (0) 414 26283, +46(0)70 3499834, Irène Stenvatten: +46 (0) 414 10049, +46 (0)706 214773 se även www.bildterapi.com

Pegasus Airlines har billiga resor till Izmir:www.flypgs.com Boka så snart du bestämt dig! 

©JANET SVENSSON

Detta inlägg publicerades i Antikens historia, Bildterapi och Psykoterapi, Historia och Mytologi, Måleri och Skulptur, Resor och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s