Nollgradigt

 

Det är 0-gradigt, gnistrande vinterväder med porös snö som ligger tjockt över stadsparkens bokar och vallar. Man pulsar fram här i Lund som längs strandpromenaden i Baskemölla, där flickorna åkte tefat i backen mitt emot fortet igår och skidfarana lämnade spår efter sig mellan hasselsnår och vildapel. Inte en flinga föll, inte ett moln på det ljusblå himlataket. Det var bara rådjuren som fattades för att få en perfekt julkortsidyll.

I dag är det den 2:a advent och jag har varit i Lunds Domkyrka på högmässa. Kyrkan var nästan full och det var stämningsfullt och högt i tak för psalmsång, predikan och nattvard. Utanför katedralen tornar byggställningar och Lundaborna oroar sig för nytt besökscenter och vart de ljuvliga gamla syrenerna som planterades i anslutning till Zettervalls trottoar på 1920-talet skall ta vägen i framtiden.

För första gången upplever jag snötäcket som skyddande, man kan vänta, i minustider kan inget göras, kanske vänjer man sig vid idén om besökscenter.  Och syrenerna kan i värsta fall planteras på andra sidan domkyrkan.

©JANET SVENSSON

TEXT OCH FOTO

Annons
Detta inlägg publicerades i Personlig vardag och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s