Kino

  Biografen Kino i Lund är ett vattenhål för kulturtörstande och tillhör Folkets Bio som är en idéell, icke vinstdrivande organisation. Folkets Bio startade i Sverige 1973 och Kino öppnade på Kyrkogatan i Lund 1994. Kino har två salonger där det visas film från hela världen, arrangeras filmfestivaler och annat filmaktuellt som visningar av Metropolitan Operans premiärer, vilka visas på måndagar till reducerat pris.
 

Igår visades den långa föreställningen av Wagners Siegfried med Jay Hunter Morris i rollen av Siegfried. Det var Morris första Siegfriedroll och hans sceniska utstrålning, hans kraftfulla röst, hans varma, helhjärtade engagemang gjorde honom till en levande, odiskutabelt perfekt Siegfried. Det var spännande scenografi och ljussättning och hela föreställningen flöt fram i sin egen sago- och myttid, så att man inte hade lust att lämna salongen efter de nästan sex timmar som föreställningen varade. Måndagkväll den 28 kommer en av repriserna av nästa stora satsning på Metropolitan Operan i New York: Satyagraha, av en av mina favoritkompositörer: Philip Glass.

Det är antirasistiska filmdagar på Kino 21-23 november. Då visas bland andra Israel vs Israel, en film om judiska fredsaktivisters motstånd mot Israels ockupation av Gaza, Västbanken och östra Jerusalem. På onsdag visas The Black Power Mix Tape 1967-1975, svenkt mixat arkivmaterial som handlar om den afro-amerikanska frihetsrörelsen.  

Gå in på http://www.kino.nu för att beställa biljetter till film & kultur för mänskliga rättigheter! Det är fritt inträde.

Foto av Jay Hunter Morris som Siegfried och Deborah Voigt som Brunnhilde: Wikipedia

©JANET SVENSSON

TEXT

Det här inlägget postades i Film, Opera och Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s