Faust

Kino har idag gett en repris av Faust, en sändning från Metropolitan i New York. Operan varade i fyra timmar och 25 minuter och känslan när jag lämnade biosalongen och gick ut i det vinterruggiga Lund, var att jag gärna suttit kvar i fyra timmar till! Lysande framställning av Faust, allt samverkade; musik, scenografi och kostymer, röster och dramatisk gestaltning. Marina Poplavskaya sjöng rollen av Marguerite. Hennes starka inlevelse, som kameran fångade närbilder av, var berörande. Hennes bildsköne motspelare Jonas Kaufmann, som sjöng Faust, nådde aldrig upp till hennes variationsrika och övertygande rollgestaltning utan var i stort sett hela tiden kvar i samma tolkning av förföraren Faust och den mästerlige Mefistofeles, vars roll sjöngs av René Pape, adjutant. Men musik i kombination med ljussättning och flexibla och starka scenbilder höjde föreställningen till att bli den maximala upplevelse som den blev.

       

Det är alltid lika roligt att få del av intervjuerna i pauserna, att få höra dirigent och scenografs tankar om sina insatser i detta fullfjädrade verk som komponerats av Charles Gounod och vars libretto var skrivet av Jules Barbier och Michel Carré.

JANET SVENSSON

TEXT

Foton  av Marina Poplavskaya från Wikipedia

Annons
Detta inlägg publicerades i Film, Musik, Opera och Teater och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Faust

  1. Annicka Widell skriver:

    Jag önskar Dig, Janet, ett Gott Nytt År 2012 och må Du fortsätta Din gärning med sökande och andlighet, ljuvlig inspiration för mig och andra!
    Annicka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s