Neurocardiologi

foto: http://www.heartmath.org

I går kände jag ett sår i hjärtat som verkligen var direkt associerbart till en känslomässig upplevelse och idag får jag e-post med information om hjärtats relation till hjärnan och hur dessa båda viktiga organ samarbetar och förhåller sig till varandra. Gå in på Institute of HeartMath på facebook!  På Institute of HeartMath har man forskat på hjärtverksamhet och kommit fram till att hjärtat sänder fler signaler till hjärnan än tvärtom samt att hjärtat har ett system av neuroner vilka både har korttids- och långtidsminnen. Dessa signaler/minnen sänds till hjärnan och kan påverka våra känslomässiga upplevelser och erfarenheter. Hjärtat är således känslomässigt verksamt.

På facebook kan man ladda ner ett paper om neurocardiologi: The Energetic Heart som visar att hjärtat har sensorisk verksamhet och är ett sofistikerat informations och processcenter som gör det möjligt att minnas och utföra oberoende funktionella beslut vilka inte involverar cerebral cortex. Intressant eller hur?

©JANET SVENSSON

TEXT

Det här inlägget postades i Forskning, Hjärt- och Kärlsjukdomar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s