Två kopior

Nästan samtidigt blir två kopieringsapparater, en som också fungerar som skrivare, omöjliga att använda. Den ene har strulat några dagar, ibland fungerar den, ibland hoppar den över några rader. Idag slutar den andre tvärt, den indikerar att bläckpatronerna behöver bytas. Och jag som har två A-4 ark som måste kopieras. De skall medfölja ett brev till en svensk myndighet.

Eftersom butiken där bläckpatronerna kan inhandlas finns i utkanten av Lund, och den andre kopiatorn troligtvis måste bytas helt eller lämnas in för reparation, beger jag mig till mitt postkontor för att posta breven och samtidigt fråga om, utifall att, jag kan få ta två kopior, givetvis mot betalning. Den unge posttjänstemannen svarar vänligt men bestämt att visst har de kopieringsapparat, men den får inte användas för kunders räkning, även mot betalning. Posten tillhandahåller inte den sortens service.

Då promenerar jag till JUSTNU – Sveriges snabbaste tryckerikedja i Lund, och undrar om de möjligtvis kan göra två kopior till mig. Javisst, svarar en tjej med gepardögon snabbt. När jag frågar vad de kostar, svarar hon att det kostar ingenting, eftersom de inte tar emot kontantbetalningar. Jag blir förvånad, så generöst! 

Tillbaka till svenska Posten.

©JANET SVENSSON

Det här inlägget postades i Personlig vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Två kopior

  1. Annicka Widell skriver:

    Det låter inte så svenskt, att du fick dina kopior! Men det kanske har med nya marknadssamhället att göra, måna om kunden, vad vet jag. det Sverige vi är uppväxta i har ju varit stenbyråkratiskt!
    Annicka

    • almablogg skriver:

      Ja! Man blir glad och överraskad! Sitter i Almagårdens kök, över horisontlinjen öppnar sig en ljusblå himmelsrand mellan det stålgrå havet och det vitgrå kompakta molntäcket. På väg hit såg jag den första nyutslagna boken! Varma hälsningar till dej! Janet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s