Lunds universitets Botaniska trädgård

©js  ©js

Min favoritplats i Botaniska trädgården i Lund är Vingnötslunden. Namnet ”Vinnötslunden” är mitt eget påfund, eftersom jag upplever samlingen av Kaukasika vingnötsträd, Pterocarya fraxinifolia, med sina rotskott, vilka växt upp till träd, som en vilsam, skuggig lund med plats att sitta ner en stund och stilla sig, reflektera över dagen medan man ser ut över färgrika rododendron- och azaleabuskage eller en sagoäng av blå Mariaklockor. När man slutligen reser sig och i sakta mak vindlar runt i stenpartiet en bit bort, kan man ha siktet inställt på växthusen, vilka innehåller exotiska sevärdheter. Så småningom är man framme vid slutpunkten: näckrosdammen och har där möjlighet till en god kopp te med tilltugg medan man undrar över hur långa de rosa och vita näckrosornas rottrådar är, allt medan gräsänderna snattrar och intresserade kråkor väntar på sitt.   

_DSC3024©js _DSC3030©js _DSC3039©js

©JANET SVENSSON

TEXT OCH FOTO

Annons
Detta inlägg publicerades i Djur och Natur, Foto, Miljö och Hälsa, Personlig vardag och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lunds universitets Botaniska trädgård

  1. Annicka Widell skriver:

    Gott att sitta i en vacker lund!

    • almablogg skriver:

      Ja, Botan är en del av Lunds gröna hjärta, den andra är Stadsparken och jag gillar båda, men just Botan växlar i färg och innehåll på ett mer intressant vis! Ljuvligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s