Patti Smith på Louisiana

_DSC4178 - Kopia©jh  _DSC4185©jh  _DSC4172 - Kopia©jh

Louisiana Literature 2012s höjdpunkt var upplevelsen av Patti Smith på musikscenen och sittande i samtalssoffan. Delvis för att hon fanns så fysiskt nära i rummet. Avståndet var upphävt, Patti var öppen och på bettet, delade frikostligt med sig av sitt liv, drömmar, höll två minikonserter i samband med de litterära framträdandena och utstrålade värme och närvaro. När jag tog henne i armen och tackade för mina fotografier fick jag ett leende tillbaka. Med sig hade hon låtskrivaren, musikern och vapendragaren Lenny Kaye och de framträdde musikaliskt tillsammans både utan och med akustisk gitarr. Det var hett, de sprudlade av solenergi när de framförde låtar ur Banga, Pattis senaste album.

Henning Mankell var en av dem som intervjuade Patti under litteraturdagarna. Tillsammans samtalade de inte endast om Pattis litteratur utan även om Hennings och det hela avslutades med att Henning inviterade Patti till Mosambique och gav henne ett tygstycke som hans fru valt. Dagen dedikerade Henning till den ryska performancegruppen Pussy Riot som är dömda till fängelsestraff  i Ryssland på grund av sin frispråkighet.

_DSC4337 - Kopia©jh       _DSC4365©jh

Louisiana Literature 2012 pågick från torsdagen den 23 till och med igår den 26.

©JANET HAAPAR

TEXT OCH FOTO

Detta inlägg publicerades i Filosofi och Politik, Foto, Litteratur och Skrivande, Musik, Utställningar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s