Så Här inför ett Nytt 2013!

Foto©js

I den jungianska bildterapiutbildningen har en grupp avslutat sitt andra år och under våren 2013 börjar en bildterapeutisk handledningsgrupp. Handledningen är en form av psykoterapeutisk grupphandledning där metodens bas är almametoden för bildterapeutiskt arbete. Gruppen träffas fyra tillfällen under tre dagar och ett med fem dagar!

Den 2-åriga Jungianska Bildterapiutbildningen börjar i mars 2013.

 Sommarveckornas tema under 2012 har varit antik myt i bildterapeutiskt arbete, främst myten om Demeter och Persefone. Det fortsätter vi med 24-28 juni 2013. Välkommen!

 Vi benådades i somras av solguden Helios med strålande väder och kunde därför företa en exkursion med block och akvarellpennor, alt. kritor, till Gaias stora trädgård: Nationalparken Stens huvud, och på Almagården kunde vi sitta ute i trädgården och äta luncher och kvällsmat.

 September/oktober månad 2012 tillbringade jag i Vathi på ön Samos i den grekiska arkipelagen, nära Turkiets kust. Dit återvänder jag 2013 och tar gärna emot en liten grupp som är intresserad av genuin grekisk kultur, vilken innefattar besök på Dimitris taverna, se blogginlägg. Bildterapin sker på Vathi kulturhus 16-20 september 2013.

Bort från snö, slask och rusk i början av året till Västindien, där en bildterapigrupp planeras i mitten av februari 8-17 februari  2013 på Dominica, se på bloggen hur det har varit och bildspel på hemsidan. Kosten innehåller mycket exotiska frukter och grönsaker. Vi målar ute i olika miljöer.

Tillbaka till Sapmi, där jag var verksam med bildterapi och bildterapeutiskt konsultarbete sedan mitten av -80-talet, se CV på www.bildterapi.com . I augusti 2013 målar vi på Saltoluokta Fjällstation utifrån den samiska skapelsemyten, anmälan till denna vecka måste ske i mycket god tid. Där har vi Sirka sameby inpå knutarna.

Sedan 2009 är jag inbiten bloggarewww.almablogg.wordpress.com , där skriver jag om kulturupplevelser och lägger in foton. I november 2012 har jag skapat en ny blogg som enbart handlar om bildterapi: www.bildterapi.wordpress.com .

På hemsidan www.bildterapi.com finns Ateljé för Bildterapi ABs Program 2013 och mitt CV.

 2013 jubilerar jag med 40 år som bildterapeut, först 1973-79 på BUP i Malmö, därefter i Ateljé för Bildterapi AB. Den Jungianska Bildterapiutbildningen startade 1991.


©JANET SVENSSON

Leg.psykoterapeut, bildterapeut

Medlem i RPC, Riksföreningen PsykoterapiCentrum,, SRBt, Svenska Riksföreningen för Bildterapi, SFF,Svenska Fotografers Förbund, fotoförfattarsektionen.

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildterapi och Psykoterapi och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s