Börje Lindberg, den evige ynglingen, fyller 85!

 
Bild: Fest på Glemmingevägen 17©js
 

Skulptören Börje Lingdberg, den evige ynglingen, fyller 85. Vart tar åren vägen? Det var inte så länge sedan han och dåvarande hustrun Anna flyttade till Baskemölla med sina två små pojkar Isac och Daniel. Båda pojkarna och Anna är utflugna sedan länge. Och nu har Börje själv flugit från Denkers backe till Glemmingevägen 17, några mil från Simrishamn. Där har han inrett ateljé, möblerat och hängt konst och gjort sig en ny livsplattform för några månader sedan. Och vi som var där igår förvånades över att det nya huset redan var så inbott och enades om att denna nya konstnärsbostad med ateljé hade mera av ”Börje”-atmosfär än den gamla.  I den redan uppväxta trädgården där blommande rododendron trängs med knoppig pion finns utrymme för fest, lek och skulpturer.

Börje är mitt uppe i ett långt och händelserikt liv med bl.a. ett förflutet som elev till bror Hjort under 5 år på -50-talet. Hans kanske främsta skulpturala verk är den gigantiska rondellskulpturen i Landskronas infart. På Österlen har han varit engagerad i undervisning på Österlens Konstskola i Simrishamn och inom ÖSKG. Hans skulpterar främst i trä men har även gjort en del skulpturer i brons, keramik och andra material.

På festen tog dottern Maria med make hand om köket, så att de omkring 60 gästerna kunde känna sig bekväma. Konstnärskollegan Marianne Ågren med väninna underhöll med bravur och tillsammans sjöng vi in 85-åringen till ett framtida bad i champagne!

Bild: Marianne Ågren underhåller tillsammans med sin väninna, härligt!

Fler foton från festen och bilder på Börjes skulpturer, se fotoalbum på min facebooksida.

©JANET SVENSSON

TEXT OCH FOTO

Detta inlägg publicerades i Konst, Måleri och Skulptur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s