Prinsessan Madeleine och Chris O´Neills hemliga affärer

foto:Wikipedia

Prinsessan Madeleine står med ansiktet i profil, vänd mot investeringsmiljardären Jamie Dingman som ser in i kameran, på en helsida i dagens  SvD INSIKT. Fotot är taget av Linda Forsell och artikeln, som handlar om Chris O´Neills hemliga affärer, är skriven av Daniel Kederstedt.  

Artikeln behandlar Chris O´Neills företag Noster Capital, som har en virtuell adress på Madison Avenue 477 i New York. Företagets personal befinner sig på annan ort. Adressen tjänstgör som visitkort och där finns ett mötesrum. Noster Capital hedgefondbolag sysslar med att sälja lånade aktier, i avsikt att köpa dem tillbaka till lägre aktiekurs, s.k. blanking. Bolaget har sin verksamhet i Delaware, skatteparadiset där skatten är 0% för verksamhet utanför landets gränser och där insynen är näst intill obefintlig. Noster Capitals vinst slussas in i ett annat skatteparadis på Caymanöarna, där de residerar i Ugland House, ett höghus med fem våningar som innehåller 18.000 (ja, tusen!) bolag, och som av Barack Obama blivit kallad för den största skattebluffen i världen. Chris O´Neill har dessutom investerat i en del s.k. start-up bolag, vilka dessa är, får svensk media inte veta.

För två år sedan donerade Chris O´Neill pengar till World Childhood fundation i New York, vilket är skapat av drottning Silvia och är prinsessan Madeleines arbetsplats. 

Chris O´Neill är van att röra sig i societetskretsar och inom den internationella finansvärlden. Han har både amerikanskt och brittiskt medborgarskap och tänker inte bli svensk medborgare, när han nu gifter sig med prinsessan Madeleine. Han behåller sin katolska tro.

©JANET HAAPAR

TEXT

Det här inlägget postades i Filosofi och Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s