Bildterapins dag på Dunkers

_DSC2487 - Kopia©js

Efter några inledande välkomstord av Gudrun Willén, psykiater, leg psykoterapeut och bildterapeut enligt Almametoden, presenterade Henen Wahlbeck, barnmorska och bildterapeut enligt Almametoden, sitt forskningsprojekt om bildterapi med förlossningsrädda kvinnor. Helen lät oss på ett levande sätt få del av några av projektets deltagares bilder, deras trauman och livsmöjligheter.

Pia Hane-Weijman, omsorgspedagog och bildterapeut, fortsatte, efter fruktpaus, med en gripande föreläsning om sitt arbete med svårt sjuka barn på sjukhus. Därefter ledde Pia en processinriktad workshop som började med att deltagarna modellerade med slutna ögon (frivilligt), fortsatte med måleri och några reflekterande ord över den egna upplevelsen, vilka skrevs ner av varje deltagare. Workshopen avslutades med att deltagarna vände sig mot varandra i par och samtalade om det inträffade. Starka känslor väcktes av denna övning.  

_DSC2490 - Kopia _DSC2504©js

Den innehållsrika förmiddagen avslutades med att jag kort presenterade den Jungianska Bildterapiutbildningen med dess metodiska grund: Almametoden. Utbildningen ges av Ateljé för Bildterapi AB sedan 1991 på Österlen.

_DSC2500 - Kopia©js

I Dunkers kulturhus vackra Bistro, invid hamn och hav, avnjöt vi en god lunch.

Eftermiddagen började med Christina Anderssons, sjuksköterska och bildterapeut, ömmande och medryckande beskrivning av bildterapi med en åldrad kvinna, Britta, vars bildprocess och livsöde vi fick följa.

_DSC2512©js

Som praktisk avslutning en givande dag gav Gudrun Willén och Jenny Butler, socionom och bildterapeut, en workshop utifrån bildterapidagens tema: Färg-känsla-tanke, vilket engagerade deltagarna till både målning och samtal i tvågrupper om upplevelserna.

_DSC2523 - Kopia©js

Dagen knöts ihop med frågor, kommentarer och uttryck för känslor av välbefinnande och tillfredsställelse över programmets innehåll.

©JANET SVENSSON

TEXT och FOTO

Detta inlägg publicerades i Bildterapi och Psykoterapi och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bildterapins dag på Dunkers

  1. Annicka Widell skriver:

    Vilket skickligt och klokt upplägg. Där visar du ju också på bredden i Bildterapimetoden. Och att du gjorde det så dynamiskt!!
    Imponerad!!!
    Kramar fr
    ån tagen Annicka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s