Jesus Christ Superstar

Regnet öser ner när jag cyklar hem till Svanevägen i Lund efter att ha sett en inspelning från den gigantiska NIA-arenan i Birmingham 2012 av rockmusikalen Jesus Christ Superstar. Showen är verkligen imponerande. Den här versionen skiljer sig avsevärt från den, som jag såg i Australien på -70-talet, när Kris Kristofferson sjöng rollen som Jesus. I Laurence Connors version av Jesus Christ är det Tim Minchin som är det universella stjärnskottet. Han sjunger Judas roll med en inlevelse som är skakande och hans sång, som inga ord kan ge rättvisa, spränger gränser för ljudupplevelse. Super helt enkelt.

Tim Michin är född 1975 i Storbritannien, men är uppväxt i Perth i Australien och numera bosatt i Melbourne. Han är sångare, musiker, kompositör och låtskrivare och uppträder på scener jorden runt.

Scenografin och ljussättningen av Mark Fisher och Patrick Woodroffe är spännande och dynamisk. Det här radarparet har tidigare gjort scener till bland andra Rolling Stones och Pink Floyd.

Den legendariske rockmusikalen visades på Kino.

©JANET SVENSSON

Det här inlägget postades i Film och Musik, Opera och Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s