Tider för den Jungianska Bildterapiutbildningsgruppen

Jungiansk Bildterapiutbildning på Österlen

DSC01127 - Kopia©js

Tider inför 2014: 28-30 mars då ska vi fördjupa oss i Jungs begrepp ”Aktiv Imagination” som är hans metod för inre bildupplevande . Jag kommer att utgå från Marie-Louise von Franz tolkningar av Jungs teori och visa en process med bilder som är gjorda utifrån AI.

16-18 maj ska vi dansa rituell dans med Iréne Stenvatten, men det blir också tid för målning!

23-27 juni ska vi ägna oss åt drömmar. Vi kommer att fördjupa oss i egna drömmar, alltifrån drömmar som återkommit under lång tid till drömmar som kommer under veckan som vi är tillsammans. Vi ser på en serie bilder som är målade av en klient under en vecka när hon befattade sig med en traumatisk barndomsupplevelse som återkommit under hela hennes liv genom att samma dröm återupprepats. Målning av drömmar, strukturerade samtal och analys av drömmar.

21-25 juli kommer vi att gå in i Antikens mytologi, Sumerisk kvinnomyt, Nordiska sagor och de berättelser som ni i gruppen vill befatta er med. Jag har studerat antikens religioner vid Uppsala Universitet och tycker att det är väldigt roligt att följa de parallellprocesser som så tydligt visar sig när man ”går in i” upplevelsen av en antik kvinnomyt. Tiden står still, vi delar mer än vad vi tror av det esoteriskt kvinnliga!

19-21 september ska vi befatta oss med Alkemistisk symbolik i bilder.  Det här blir spännande! Jag tror att jag är den ende som har akademiska poäng i Alkemi på Psykologiska Institutionen i Lund! Studier av Jungs verk om Alkemi ingår i mina forskarutbildningsstudier. Ni kommer att få se hur det alkemistiska symbolspråket kan användas i bildterapeutiskt arbete, hur de olika färgernas system enligt alkemister, kan jämföras med en psykoterapeutisk/bildterapeutisk process från kaos till struktur.

21-23 november är en sammanfattande och avslutande gång.

Detta inlägg publicerades i Bildterapi och Psykoterapi och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s