Baskemöllas naturreservat

_DSC5704_DSC5830

Förvånad läser jag i Österlenmagasinet om Stenshuvuds Nationalpark sommarprogram där man bl.a. bjuder in till Växtsafari den 1 juni med Kjell-Arne Olsson som guide.

”I juni är ängen som vackrast i sin blomsterprakt och i orkidéängen trängs ängsnycklarna.”

Jag vill påstå att ängen är som vackrast NU i slutet av april och början av maj, se blogginlägg http://www.almablogg.wordpress.com/2014/04/28. I alla fall på Baskemölla ängar, där nycklarna blandas med varandra i en promiskuös dans. Alltifrån släta ängsnyckelfoderblad till prickiga Jungfru Marie nycklar! Eftersom ingen av vårblommorna har vissnat bort ännu finns vit- och gulsippsängen kvar, svalört och kabbeleka lyser cadmiumgul, lilaskimrande backsippor, nickande mandelblom, rosa bläror och nyutsprungen trift, ängsviolen lyser som små himmelsspeglar utkastade här och var i gullvivsskogarna. Olika förvildade prunus bildar skälvande vitglänsande tak och den vilda apelns rosa knoppar har börjat slå ut. Det är sommarängen när den är som vackrast! Om en månad är mycket av denna blomsterprakt inklusive den på Stenshuvuds Naturum utlovade orkidéängen ett minne blott.

???????????????????????????????_DSC5759

©JANET HAAPAR

Text och Foto

Det här inlägget postades i Arkitektur och Trädgård, Baskemölla, Djur och Natur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s