Sara Wallgren på Martin Bryder Gallery

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Det är upplyst i Matin Bryder Galleri. Vernissage! Nere i katakomberna möts jag av idel ljud och ett myller av gestalter som är på väg ut ur väggarna. Det är Sara Wallgren som ställer ut sina bildtolkningar av odefinierbara ljud.

Utställningen de re gör ett starkt intryck på mig. På vernissagekortet benämns  utställningen  ”adjective Philosophy”, som jag uppfattar det: en beskrivning av en filosofisk företeelse. Varje bild/tavla blir som en öppning in i en hinsides värld där monsterliknande varelser kravlar omkring, ett myller av algliknande gestalter rör sig som i en dans. Var befinner jag mig? Under vattenytan eller i någon okänd galax? Mitt på golvet ligger en bild på ett podium, ur bilden strömmar musik/ljud/vibrationer. Inspelningen är gjord i Ohio 1977 vid ”The Big Ear”, ett radio-observatorium. Galaktiska röster?

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Människor rör sig i rummet liksom varelserna i bilderna. En ospecifik kontakt uppstår i mellanrummet av rörelser, gestalter. Ett litet barn blir till en bro mellan dessa båda världar, den av konstnären uppfångade och återkonstruerade och den objektiva synbara verklighet som vi alla är en del av.

Sara berättar om upplevelsen av att få del av dessa mystiska, vetenskapligt odefinierbara ljud och de associationer som lyssnarna fått medan de lyssnat till dem. Själv blir hon till ett medium som transporterar dessa berättelser till visuell verklighet. Bilderna i galleriet, hennes ljudtolkningar är kanske utomjordisk kontakt, meddelande från en annan dimension!?

Utställningen pågår till den 22 juni.

©JANET HAAPAR

Text och Foto

 

Detta inlägg publicerades i Konst, Utställningar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s