Boksläpp på Martin Bryder Gallery

???????????????????????????????©JH

Cyklar längs Lilla Nygatan på väg från Kino, där jag sett Maj Lis Skaljtes fantastiska film ”Joik”. Stannar till vid Martin Bryder Gallery. Ljus. Stolar i rader. Författaren Anders Persson förbereder sig inför boksläppet klockan 19.00.

Boken: ”Handbok i personlig avveckling” med underrubrik (eller klagandet och gnällandet tar aldrig slut) innehåller poesi och är Anders tredje bok. Böckerna är utgivna av Martin Bryder som också har gjort omslag och ett gripande fotografiskt porträtt i svart/vitt av Anders. Boken är en eloge till lidande och självförakt. Med titlar som: ”Förbi för alltid”, ”Falsk rakt igenom” och ”Där allting slutar” beskriver Anders sin existentiella tillvaro, vardagens meningslöshet och framtidens ofrånkomliga skräckscenario av att utgöra en sakta nerbrytbar process som slutar i döden.

_DSC3899 _DSC3913©JH

Anders, en Giacomettigestalt med Bruno K Öijer utstrålning, är en upplevelse att lyssna till. Inte utan humor delar han med sig av sitt oförsonliga livsinnehåll och sin plågsamma inställning till livet. Martin Bryder Gallery är ett litet avantgardistiskt kulturvattenhål i Lund som onekligen gör Lunds kulturliv betydligt rikare.

©JANET HAAPAR

Text och Foto

Annons
Detta inlägg publicerades i Konst, Litteratur och Skrivande och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s