Ny hp!

web (53)©JH

Jag gillar verkligen min lilla svarta mini-hp, välsignad av den heliga Paraskevi och inköpt på rea för strax över tusenlappen inför en Samosresa 2010.  Den fungerar alldeles utmärkt med undantag för en tangent: den lilla pilen som man tar ett steg tillbaka med. Att datorn ö.h.t. går att skriva på är ett under. Min sexåriga Sony Vaio slutade fungera för ungefär ett år sedan och jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ersätta den med. Mini-hpn, som var avsedd som en provisorisk lösning, blev jag mer och mer van vid. I oktober inträffade den stora katastrofen! När jag skulle öppna altandörren på Samoshuset med hjälp av höger armbåge och i samband med detta företag placerade en halvfull mugg med kaffe på datorn, vickade datorn till och kaffet rann in i datorn! Heliga Paraskevi!

Rabblande böner till Paraskevi sprang jag nerför trapporna till köket, där jag torkade tangentbordet med wettexduk och hushållspapper alltmedan det rann kaffe ur ett litet hål på datorns baksida. När jag fortsatte att skriva var två tangenter ur funktion. Den ene återhämtade sig raskt medan den andra, lilla pilen, fortfarande är invalidiserad och obrukbar. Torkat kaffe lyser ännu mellan tangenterna men datorn fungerar! Läs om Paraskevi på  www.almablogg.wordpress.com/2014/10/26/st-paraskevi/ och http://www.almablogg.wordpress.com/2013/10/20

Idag har Simon på Dustin tagit hand om min beställning av en ny, lite större hp som skall komplettera den lilla. Ordern avklarades på en kvart. En ny hp, hyfsad prestanda och grafik, 8gb ramminne nedsatt från 6.300:- till 4.800:- inklusive moms, därtill Microsoft Officepaket samt Northon security system. Ja! Så var det äntligen gjort!

 

©JANET HAAPAR

Text och Foto

Det här inlägget postades i Personlig vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s