Invid Aeginas hamn

_DSC6885 _DSC6888 -web 

På elkabeln som ansluter till en stolpe i fruktträdgården sitter hussvalorna i rad och kvittrar högt, som på en given signal svingar de sig iväg över granatäppleträden som är fyllda av orangefärgade blommor. Den grekiska modergudinnan Demeters fruktträd är planterade under min balkong liksom citronträd, vilka både bär mogna gula frukter och väldoftande, vita blommor. När jag höjer blicken ser jag ut över bergen som lyses upp av den nedgående solen. Havet vilar blekgrått, färgat av det molntäcke som sakta drar in över ön.

_DSC6903 - web  _DSC6901 - web

Jag sitter på altanen till mitt rum nr.7 på tredje våningen och skriver. Hotellet är ett litet familjehotell. Ett par våningar under mig sitter några män och spelar tavli, en katt dåsar på uthusets plåttak, några damer samtalar, ljud från lekande barn. Mitt rum är trivsamt med litet gasolkök där jag lagar te av örter från bergen och grekiskt kaffe metrio. I morse tog jag min eterlängtade simtur i havet några stenkast bort. Tillbaka till Negril på Jamaica! Lunch på fiskrestaurangen vid stranden.

Den grekiska ön Aeginas vackra arkeologiska museum är min granne, utgrävningsområdet sträcker sig till havet. Där har jag tillbringat några av eftermiddagens timmar.

©JANET HAAPAR

Text och foto

Detta inlägg publicerades i Antikens historia, Grekland och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s