Louisiana Literature Festival 2015

_DSC0424 - web _DSC0328 - web

Louisiana Literature Festival var en strålande tillställning också i år, med författare från när och fjärran som framförde sina verk på Louisianas vackra scener. Solsken från första dagen till den sista!

Den Kenyanske författaren Ngugi wa Thiongó berättade om sin senaste bok ”Drömme i krigens tid”, som i dagarna kommer ut på C&K Förlag i översättning till danska av Ellen Boe. Thiongó beskrev sin barndoms uppväxt tillsammans med familjen bestående av 23 syskon, pappa och fyra mammor. Han avslutade sitt framträdande med ett tal till den Kenyanska regeringen, där han lyfte fram vikten av att behålla traditioner och se på de naturresurser som finns i Kenya som tillgångar som skall förvaltas av det egna landet.

_DSC0441 - web _DSC0497 - web

Publiken bestod till större delen av kvinnor, också när intressanta manliga författare presenterade sin nyskrivna litteratur, jag lyssnade, förutom till Ngugi wa Thiongó, till följande manliga författare: Jonas Gardell, Colm Tóibin, Leonardo Padura, Yan Lianke och Kenneth Goldsmith. Man undrar över anledningen/arna till mäns brist på närvaro. På bilden är en av männen Suzanne Bröggers sällskap (3:e bänkraden uppifrån th).

©JANET HAAPAR
text och foto

Detta inlägg publicerades i Litteratur och Skrivande och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s