Morgonens soluppgång

_DSC1935 _DSC1938

Vaknar redan en kvart i fem, ser det blodröda ljuset sprida sig längs horisonten och tänker att snart reser hon sig ur havet! Nio minuter över fem skall solen vara uppe idag. Tar fram kameran. Det starka röda ljuset när klotet rullar upp ur vågorna är magiskt. Men när jag fotograferar blir ljuset inte alls lika skarpt och kraftfullt. Det blir bättre med mobilkameran än med min lilla Sony Nex7, vilket är förvånansvärt.

Så småningom öppnar sig dagen. Stenshuvud ligger insvept i ett töcken, snart är horisonten upplöst. Diset växer till en molnliknande massa som sträcker sig högt upp i och över det blå. Naturens eget skådespel och jag sitter på första parkett när solens värme möter havets kyla.

I vita badkappor och vita badskor går mina grannar, i det vita huset mitt emot mitt på Sträddet, ut på den av hamnens stenarmar där badstegen ner i hamnbassängen finns. Bilden är så vacker, ren, estetisk. I samma ögonblick plingar mobilen till. Min väninna Johanna har skickat en bild av en man och hans hund när de hoppar från en klippa i havet!
Våren har övergått i sommar!

©janet haapar
text och foto

Det här inlägget postades i Österlen, Baskemölla, Djur och Natur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s