Bildterapeutisk mysterievecka på Österlen

Välkommen till bildterapi på Österlen, Almagården med utgångspunkt i antika mysterier, 26-30 juli !

 Varmt välkommen till en psykoterapeutisk bildterapivecka i den Stora Moderns tecken! Vi befattar oss med bilderna utifrån Almametoden, som finns beskriven i min bok: Bildterapi enligt Almametoden, Solrosens förlag 2002. Om vädret tillåter kommer vi att tillbringa någon av veckans förmiddagar i Gaias vilda trädgård: Stenshuvuds Nationalpark som finns i närheten av Almagården och är Sveriges artrikaste Nationalpark med exotiska träd och en rik flora, där finns också Östersjöns oregerliga vågor och en ljus, mjuk sandstrand.

Fyren vid Stenshuvud. Foto: JS.

De dagar som solen skiner börjar vi med vandringar i parken vilken är lummig upp till toppen och mäter 37 m över havet! I ryggsäcken bär vi med oss block och pennor samt lunch att äta ute. Annars stannar vi i Almagårdens vackra ateljé där vi under eftermiddagarna kommer att fortsätta med samtal om de stora gudinnekulturerna, främst utifrån de Eulusinska mysterierna i Grekland vilka betonar dels Mor-Dotterrelationen mellan Demeter och Persefone, dels relationerna mellan Far-Dotter och man – kvinna genom männen: Zeus, fader till Persefone och make till Demeter, och Hades, underjordens härskare. På Almagården finns möjlighet att måla utifrån egna behov av uttryck, upplevelser i naturen och/eller berättelserna om antika kulter och mysterierier.

Relieff i lera från femte århundrade f. Kr. föreställande Hades och Persefone. Bearbetad av JS

Vi befattar oss med samtliga målningar enligt Almametodens processanalys med utgångspunkter i C.G. Jungs analytiska psykologi, D.W. Winnicotts objektrelationspsykologi och Martin Bubers religionsfilosofiska tankegångar.

 Vi äter kvällsmat i Almagårdens trädgård – vid regn inne i köket. Om någon är vegeterian eller äter specialkost var vänlig meddela mig om detta i god tid!

Du hittar Almagården mittemot Hamnen på Baskemölla fiskeläge i Simrishamn. Ateljén har ett högt vertikalt fönster i riktning mot horisonten. Åk tåg till Kristianstad och därifrån med buss! Gruppen övernattar på Vandrarhemmet i Baskemölla, några minuters gångväg från Almagården. Där serveras god frukost. Ta med lakan och handdukar för övernattning på Vandrarhemmet och praktiska kläder till målning! Allt material för målning ingår, men ta med ditt skissblock och pennor för teckning i naturen!

Bildterapin börjar måndagen den 26 juli klockan 15.30 och avslutas fredagen den 30 juli klockan 12.00.

Metoden för bildterapin, vilken betonar attityderna och de känslomässiga relationerna till bilderna, är beskriven i min bok: Bildterapi enligt Almametoden som kom ut 2002 på Solrosens Förlag.

I avgiften för bildterapidagarna ingår kostnad för bildterapin, logi på Vandrarhemmet, 4 frukostar, lunch tisdag-torsdag samt kvällsmat måndag-torsdag.

Det skall bli väldigt roligt!

Bilderna är copywrightskyddade.

Se även blogginlägg den 5 maj, 13 april, 28 mars, 21 mars, 17 ars och den 6 mars i år.

©JANET SVENSSON, leg. psykoterapeut, bildterapeut, fotograf och författare

 

Detta inlägg publicerades i Antikens historia, Arkitektur och Trädgård, Bildterapi och Psykoterapi, Miljö och Hälsa och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s