Massenets Werther på Kino

Jonas Kaufmann and Sophie Koch as Werther and Charlotte in Richard Eyre's production of the Massenet opera, Werther.

Metropolitan Operans i New York föreställning av Jules Massenets Werther efter Goethes romantiska klassiker var hänförande. Werther, Jonas Kaufman, och Charlotte, Sophie Koch, utgör ett sammansvetsat par som tidigare sjungit operan tillsammans i Paris och i Wien. Min favoritsångerska Lisette Oropesa sjöng rollen av Sophia, Charlottas lillasyster.

I pausen lyssnade vi på en intervju med regissören Gary Halvorson som berättade att han fört in en del scener som inte brukar synas i operan, detta för att göra relationen mellan de inblandade sångarna/skådespelarna tydligare t.ex. dansen i den första akten. Både Sophie Koch och Jonas Kaufman blev intervjuade. Det är alltid lika förvånande att sångarna efter en akt kan ge intryck av att vara fysiskt nästan helt opåverkade av sina intensiva arbetspass och ge intressanta svar på de frågor som ställs.

Hela operan var en konstnärlig totalupplevelse där scen, kostym, ljus, musik och libretto samspelade. Trots detta sprängde sista akten ramarna för storslagen opera genom sångarnas övertygande skådespel och scenens dramatik.

©JANET SVENSSON

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Opera och Teater och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s