Choklad igen…

DSC06277 - Kopia

Det är hjärtläkarkongress i Paris och chokladens hälsobringande effekter har tagits upp i forskningssammanhang. Brittiska forskare meddelade igår att choklad innehåller antioxidanter och antiimflamatoriska ämnen. Det är nu bevisat att choklad verkar blodtryckssänkande. I en jämförande studie med 100 000 deltagare konstaterades att det är 37 % lägre risk att drabbas av hjärt-kärl sjukdom om man intar en ”lagom” dos choklad dagligen. Risken för stroke minskar med 29 %. Däremot undersökte man inte om det var den vita eller den mörka chokladen som var mest hälsosam. Detta rapporterar DN idag.

Foto från Dominica

För mer information, se almablogginlägg 2011-04-12.

©JANET SVENSSON

TEXT OCH BILD

Annons
Detta inlägg publicerades i Foto, GRÖN HÄLSA, Hjärt- och Kärlsjukdomar, Miljö och Hälsa och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s